###
Praha a okolí

Otevřít zabouchnuté dveře? Jak na to?

Občas se stává situace, když odcházíte z bytu, zapomínáte na klíče a maté zabouchnuté dveře. Co znamená, že Váš byt je zablokován. Ale tuto nepříjemnou situaci jde vyřešit. Hlavní věc – je dodržování následujících doporučení a pokynů. Pomohou Vám vyřešit tento problém bez potíží a dostat se zpátky do bytu. A také odemknout interiérové dveře, které oddělují jednotlivé místnosti.

  • Nepozornost. Když si sami nedopatřením zavřeli dveře.
  • Dveře Vám zabouchl silný průvan.
  • Kvůli zvláštnímu zámku, který je samozamykací.

Pokud se během interakce s dveřmi ukázalo, že jsou zamčené, neotevírejte dveře svépomocí. Zavolejte odborníky. Pomohou jednoduše zvládnout situaci, a vaše dveře budou zanedlouho otevřené.

Kam volat, když si zabouchnete dveře?

V případě, že dveře bytu jsou zavřené, můžete zavolat následující odborníky a podniky:

  • Firmy, které jsou zaměřeny na otevření dveří. Zámečníky mohou během krátké doby otevřít jakýkoliv zámek, i ten nejsložitější. Ale musíte s takovými firmami spolupracovat opatrně. Jakmile zámečník přijede, pěčlivě zkontrolujte jeho doklady. Doporučujeme požádat o předložení certifikátu, který prokáže že smí v oboru zámečnictví pracovat.
  • Můžete zkontaktovat výrobce konkrétních dveří, které máte. Konkrétní výrobce pravděpodobně nabízí služby zámečníků, které pomáhají vyřešit problém s zabouchnutými dveřmi.
  • Hasiči. Ale nedoporučujeme volat hasiče, když žádné nebezpečí nehrozí. Vážným důvodem přivolání hasičů je, že teče voda, máte uvnitř kojence nebo je tam osoba se zdravotním postižením atd. Když jde jenom o zabouchnuté dveře, musíte volat jinam.

Bez ohledu na to, kterému specialistovi budete volat, stejně budete muset zaplatit peníze. Během volání, operátor Vás poprosí popsat situaci. Popište to co nejpodrobněji, aby operátor mohl pochopit, jak velký problém máte a co v tomto případě máte dělat. Když situace není krizová, počítejte s tím, že na odborníka můžete nějakou dobu počkat. Ale když situace je neodkladná, odbornici přijedou během několika minut.

Stává se, že lidé volají hasiče kvůli zavřeným dveřím, popíšou situaci, a ukazuje se, že není příliš vážná. Operátor hasičů pak může doporučit soukromé firmy, které jsou zaměřené na zámečnictví. Takže máte možnost dostat telefonní číslo spolehlivé firmy.

Jak můžeme otevřít dveře, když byly zavřené zevnitř?

Občas se nastává situace, když nikdo cizí Vám pomoct nemůže. Můžete si zkusit otevřít dveře svépomocí. V tomto případě postupujte takhle:

  1. • Když zámek, stejně jako klika jsou vyrobeny podle nejjednoduššího možného principu, vaším úkolem je je rozebrat. Umožní Vám to přístup k dveřím a budete je moci otevřít. Doporučuje se začít u upevňovacích prvků. Poté bude nutné odstranit speciální kryt zámku. Pak musíte najít západku. Na ni musíte zatlačit, zároveň otáčet kliku. Musí otevřít dveře.

  2. • Obraťte se na sousedy. Možná někdo z Vaších známých umí otevírat zámky. Když sousedi to neumí, můžete zavolat správci domu. Ale existuje možnost, že odmítnou Vám pomoci, protože správce domu obvykle má obavy, že může poškodit Vaše dveře.

  3. • Pokud jste si po zabouchnutí dveří uvědomili, že klíč zůstal v zámku, je nutné se ho zbavit. Zkuste do zámku dát druhý klíč a protlačit ten první. Po několika zatlačeních klíč vypadne, a budete moci ten zámek rozebrat.

  4. • Pokud mají dveře cylindrický zámek, pak se velmi snadno otevírají. Vaším úkolem je jen vzít vrtačku a udělat malý otvor v blízkosti zámku, ale nad nim. Když budete mít ten otvor, použijte paklíč. Pomocí paklíče rychle dosáhnete výsledků.

  5. • Když je v zámku nainstalován rozměrově malý jazýček, doporučujeme k otevření dveří použit šroubovák. Musí být tenký. Ten tenký šroubovák vsuňte mezi zámek a futro, kde je jazýček, zatlačte a zamáčkněte jazýček.

  6. • Pokud je zámek trezorový, Vaším úkolem je odtáhnout ho od futra. A pak začít posouvat kolíky, které vidíte. K tomu budete potřebovat specializované nářadí.

Avšak důrazně nedoporučujeme nepokoušet otevírat dveře svépomocí. Když nemáte s tím zkušenost, muže to mít nepříjemné následky. Zejména, že se dveře mohou rozbit. Abyste se tomu vyhnuli, radši zavolejte odborníka.

Co mám dělat, když mám zabouchnuté interiérové dveře?

Pokud se Vám zabouchly mezipokojové dveře, není to tak hrozné. Protože takové dveře mají jednoduchou konstrukci, a proto nebude jejich otevření příliš obtížné.

Pro řešení tohoto problému dodržujte následující doporučení:

  1. • Pokud mezipokojový zámek má obyčejnou strukturu (zejména jazýček), půjde je otevřít bez potíží. K tomu budete potřebovat jen platební kartu. Vsuňte ji do štěrbiny mezi dveřmi a futrem tam, kde je jazýček zámku, zatlačte a dveře se otevřou.

  2. • Pokud je uvnitř zámku západka, bude nutné odšroubovat pomocí nářadí kliku. A pak vyjmout z ní šrouby. Potom důkladně prozkoumejte rozebranou kliku. Najdete tam speciální vypouklinu. Vypadá jako západka. Potřebujete na ni zatlačit, a pak se zámek otevře.

  3. • Použijte pilníček na nehty anebo jakýkoliv dlouhý předmět. Budete mít možnost sondovat zámek a prozkoumat jeho detaily. K otevření trochu je zvedněte.

  4. • Když zapomenete klíč v mezipokojovém zámku, můžete se ho jednoduše zbavit. Stačí ho začít poklepávat pomocí dlouhého tenkého předmětu. Ale před tím doporučujeme položit na místo kam spadne klíč, noviny, abyste potom ho dostali zpod dveří a otevřeli dveře.

  5. • Pokud zabouchnuté dveře mají skleněnou výplň, můžete to využit. Vaším cílem je odstranit sklo, abyste mohli strčit ruku dovnitř a otevřít dveře s minimem úsilí.

Ukažte představivost! Když nemáte klasické nářadí, použijte alternativní nástroje. Čajovou lžíci nebo Vaše nehty. Ty se budou také hodit.

 

Závěr:

Pamatujte, že jakýkoliv zásah do provozu dveří by měl provádět jen odborník. Obraťte se na nás a my vám rádi pomůžeme! Nešetřete na službách nouzového otevírání dveří. Hledejte specialistu, cena kterého odpovídá trhu. Neměla by být nižší. Jinak narazíte bud‘ na podvodníky nebo amatéry. Pamatujte, že když ušetřete, utratíte míň peněz. Ale je zde vysoké riziko toho, že dveře budou rozbité v důsledku laického jednání. A jako následek zaplatíte obrovské částky na opravu anebo dokonce koupíte nové dveře.

Jaký je postup?
Postup objednaní

Zavoláte našemu dispečerovi, popíšete vaši situaci, nahlásíte adresu.

Postup objednaní

Připravíte potřebné doklady (občanský průkaz, kartu trvalého pobytu, nájemní smlouvu, svědectví sousedů - bez předložení dokladu dveře otvíráme pouze za asistence policie).

Postup objednaní

Příjezd technika do cca 15-30 min. (dle vytíženosti techniků a dle dopravní situace).

Postup objednaní

Technik vám na místě sdělí postup otevírání a cenu.

Postup objednaní

Po ukončení práce sepíšeme fakturu a následuje platba v hotovosti a nebo kartou.

Recenze
Nikdo nemame zamecniky radi, protoze je volame, kdyz se nam to nejmene hodi, bere to cas a penize .....! ale kdyz se vam zabouchnou dvere na zacatku prazdnin, kdy v praze neni “ani noha” a vy stojite na ulici ne uplne vhodnem oblecku a jedine co muzete udelat, jit do nejblizsi hospody poprosit o cislo na zamecnika a do pul hodky prijede sympatak, ktery z cely neprijemny situace udela vtipnou scenku, kterou vsude s usmevem vypravite! takze jeste jednou diky a klidne si zabouchnu znova.
Anna Novaková
Faq
Jak objednat vaše služby?
Zavoláte našemu dispečerovi na tel čislo 603 579 015, popíšete vaši situaci, nahlásíte adresu
Jake doklady musim mít?
občanský průkaz, kartu trvalého pobytu, nájemní smlouvu, svědectví sousedů - bez předložení dokladu dveře otvíráme pouze za asistence policie
Jak dlouho čekat na technika?
Příjezd technika do cca 15-30 min. (dle vytíženosti techniků a dle dopravní situace)
Jak probiha platba?
Po ukončení práce sepíšeme fakturu a následuje platba v hotovosti a nebo kartou.